Projecten » privé

Klant / DBG00
Diensten / verbouwing gelijkvloers te Mortsel

de bewoners van een HOB bebouwing in Mortsel wensten een drastische aanpak van hun gelijkvloerse verdieping.

keuken moest dringend vernieuwd en het afdak van de bestaande uitbreiding mogelijks nog dringender.

het programma was duidelijk; de keuken diende het centrum van de woning te worden wat we dan ook letterlijk hebben ingevuld door deze in het midden van de woning te voorzien.

verder werden  twee aparte leefruimten gevraagd ttz. een afsluitbare tv kamer en een leeshoek.

om een zo optimaal licht in de donkerste kamer van de verdieping te verkrijgen hebben we een lange lichtstraat geplaatst over de lengte van de uitbreiding.

alsook een velux zodanig gepositioneerd dat met het draaien van de zon de lichtvlakken in de keukenruimte terechtkwamen.

in de tv-kamer werd een nieuwe open haard voorzien en in de bestaande erker kwam een zitbank (voorzien van geïntegreerde verwarmingselement en laden) die ineens een pak meer zitruimte toevoegde.

 

rust, soberheid, eenvoudige vormen, zichtlijnen en zichtassen  waren een belangrijk uitgangspunt voor opmaak van dit ontwerp.

 

 

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone